Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka banjolučkih biskupa mons. Zgrabliću

Banja Luka (IKA/TABB)

Banjolučki ordinarij Franjo Komarica i pomoćni biskup Marko Semren uputili su 7. travnja čestitku novoimenovanome zadarskom nadbiskupu koadjutoru Milanu Zgrabliću, koju prenosimo u cijelosti.

“Dragi naš mladi subrate, imenovani nadbiskupe koadjutore zadarski, mons. Milane, s iskrenom radošću i izrazima zahvalnosti Bogu i Vama saznali smo za radosnu vijest za Crkvu u našem hrvatskom narodu, a osobito za drevne mjesne Crkve – Porečko-pulsku biskupiju i Zadarsku nadbiskupiju – da Vas je papa Franjo imenovao nadbiskupom koadjutorom dragom i velezaslužnom aktualnom zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću.

Upućujemo Vam nas obojica – također i uime svećenika, redovnica i drugih članova naše Banjolučke biskupije – iskrene čestitke: blagoslovljen Vaš ulazak u zbor nasljednika Kristovih apostola!

Molimo obilje Božjeg blagoslova i zagovor Presvete Djevice i Bogorodice Marije, kao i svetih Zaštitnika Vaše rodne biskupije i Vaše nove nadbiskupije, za Vaš budući veoma odgovoran  i teški posao u Kristovoj Crkvi.

Zahvaljujemo dragom Bogu koji Vam je dao svjetlo i snagu svoga Svetoga Duha da se spremno odazovete na novu službu  u Kristovoj Crkvi, osobito u Vašoj budućoj nadbiskupiji, s kojom i naša Mjesna Crkva banjolučka odavno njeguje vrlo dobre međusobne odnose.

Pratit ćemo Vas i ubuduće svojim molitvama i bratskom ljubavlju. Srdačno Vas i bratski pozdravljamo.”