Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka đakovačkih biskupa novoimenovanom dubrovačkom biskupu mons. Roku Glasnoviću

Đakovo (IKA)

Uime svećenika, redovnika i redovnica te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je u utorak 30. studenoga čestitku mons. Roku Glasnoviću u prigodi njegova imenovanja dubrovačkim biskupom koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi novoimenovani biskupe Roko!

U srdačnom se zajedništvu pridružujemo radosti današnjega dana, u kojem Te je papa Franjo imenovao biskupom Dubrovačke biskupije. Svoju radost sjedinjujemo danas napose s prezbiterijem, redovništvom i svim vjernicima Tvoje nove biskupije, a na poseban način i s njezinim dosadašnjim pastirom nadbiskupom Matom, kao i nadbiskupom Želimirom.

Kako je lijepo bilo prepoznati u Tvom prvom obraćanju, netom nakon objave imenovanja, Tvoju zahvalnost i oslonjenost na brojna zajedništva koja su te odnjegovala i podupirala Tvoj životni put i u njemu Tvoje dosadašnje vjerničke i svećeničke korake! A sva su, zapravo, obasjana milosnim zajedništvom s Kristom, čijega si spasenja navjestitelj i služitelj, od sada i kao dionik službe apostolâ, imajući uvijek na pameti da je Bog taj koji i ‘danas upravlja Crkvom po onim pastirima koji je predvode u ime Njegova Sina’, kako smo molili u euharistijskom slavlju današnjega blagdana sv. Andrije. Neka Te i nadalje resi vedrina srca s kojom si pristupao dosadašnjim službama u krilu svoje rodne Šibenske biskupije, najprije uz biskupa Antu, potom uz biskupa Tomislava. Ta znamo! Svjedočiti nam je da je kršćanski put uistinu Radosna vijest, ona koja je s Kristom u središtu uvijek sposobna tješiti, obnoviti, ozdravljati i uskrsnuti.

Uime svećenika, redovnika i redovnica, kao i svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije primi naše najsrdačnije čestitke, dok od Gospodina za Tebe molimo obilan blagoslov te snagu i vodstvo Njegova Duha.