Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka đakovačko-osječkih (nad)biskupa novoimenovanom požeškom biskupu Ivi Martinoviću

Đakovo (IKA/TU)

Đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić u zajedništvu s pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem uputio je čestitku novoimenovanom požeškom biskupu Ivi Martinoviću. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Poštovani i dragi novoimenovani biskupe Ivo!

S radošću se danas pridružujemo čestitkama u prigodi Vašega imenovanja novim biskupom Požeške biskupije. Sveta Vas Crkva na novu službu poziva iz franjevačke obitelji Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, u kojoj ste stekli svoju redovničku i svećeničku formaciju, u njoj se posvećivali mnogim službama i predvodili je višegodišnjom službom provincijala. Iz te zajednice sada dolazite kao novi pastir Požeške biskupije, da bi se u njezinu krilu i nadalje nastavilo vršiti „preslavno djelo evangelizacije“ (praeclarum evangelizationis opus), kako to izriču prve riječi apostolskoga pisma njezina ustanovljenja 1997. godine, na blagdan slavenskih apostola sv. Ćirila i Metoda, nebeskih zaštitnika naše Đakovačko-osječke crkvene pokrajine.

S posebnim Vas osjećajem blizine dočekujemo kao pastira i brata u zajedništvu naše metropolije, u dragim nam krajevima Slavonije, Baranje i Srijema. U dijalogu i uzajamnoj suradnji s Vama ćemo nastojati oko „djela blagovjesničkoga“ (usp. 2 Tim 4, 5), gledajući vrijedne korake što ih je do sada na različitim pastoralnim područjima poduzela i oblikovala Požeška biskupija, oslonjena na Krista, kako to i pjevajući u molitvi izrečemo: „Jučer i danas, uvijeke, Isus je isti – Spasitelj. To stup je Crkvi požeškoj, svjetlo života, nada sva.“

Uime svećenika, redovnika, redovnica i svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije primite naše najsrdačnije čestitke, dok danas za Vas te za biskupa Antuna – zahvalni za njegovu zauzetu pastirsku službu, i za cijelu Požešku biskupiju od srca molimo obilan Božji blagoslov.

S izrazima bratskoga zajedništva,

✠ Ivan Ćurić,
pomoćni biskup

✠ Marin Srakić,
nadbiskup u miru

✠ Đuro Hranić,
nadbiskup