Budi dio naše mreže
Izbornik

Latinski jeruzalemski patrijarh Pizzaballa zahvalio vjernicima Požeške biskupije za upućenu pomoć Svetoj Zemlji

Jeruzalem/Požega (IKA)

Latinski jeruzalemski patrijarh, kardinal Pierbattista Pizzaballa u pismu požeškom biskupu Antunu Škvorčeviću zahvalio je vjernicima Požeške biskupije za upućenu novčanu pomoć, izvijestila je u petak 5. siječnja 2024. Požeška biskupija.

Požeška biskupija uputila je u prosincu 2023. godine novčanu pomoć žrtvama rata u Svetoj Zemlji, koja je na poticaj požeškog biskupa Antuna Škvorčevića prikupljana u župama Požeške biskupije prigodom Dana siromaha i ratnih stradanja u Izraelu i Palestini.

Latinski jeruzalemski patrijarh, kardinal Pizzaballa odgovorio je požeškom biskupu pismom u kojem je zahvalio na novčanoj pomoći vjernika Požeške biskupije.

„Potvrđujem da sam bankovnim putem primio iznos od 33 tisuće eura za pomoć potrebitima u Svetoj Zemlji, koji su prikupili vjernici Požeške biskupije. Hvala Vam za navedenu pomoć i solidarnost s vjernicima Jeruzalemskog latinskog patrijarhata u Jeruzalemu. Željeli bismo Vas zamoliti da ustrajete u molitvi za našu malu kršćansku zajednicu, dok njezini članovi pružaju snažno svjedočanstvo vjere i nade. Šaljemo Vam pozdrave iz Jeruzalema i obećavamo na početku nove godine molitvu za Vas, biskupa požeške mjesne Crkve, Vaše svećenike i vjernike“, rekao je u pismu, između ostalog, kardinal Pizzaballa.