Budi dio naše mreže
Izbornik

Misom i koncertom obilježeno 20 godina Frame na Kočerinu

Kočerin (IKA)

Na Kočerinu je u nedjelju 13. rujna proslavljena 20. obljetnica djelovanja mjesnog bratstva Franjevačke mladeži.

Program je počeo predavanjem fra Mire Šege, prvoga duhovnog asistenta Frame Kočerin i svjedočanstvom bivše članice Frame Željke Topić. Potom je slavljena misa tijekom koje su bili obredi primanja i obećanja u Frami. Misu je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame. Tijekom mise pjevao je zbor koji je bio sastavljen od svih naraštaja Frame.

Za proslavu obljetnice tiskana je posebna brošura o Frami Kočerin, a cijelo događanje odvijalo se pod geslom „Veseli navjestitelji Tvoga kraljevstva“.

Nakon mise i obreda u crkvi svečanost se nastavila ispred kočerinske crkve gdje je održan koncert duhovne glazbe. Na sceni, u podnožju prikaza najvećeg lika sv. Franje na svijetu, smjenjivali su se glazba, dramski program i svjedočanstva. Nakon pozdrava predsjednice Frame Mije Galić, uslijedilo je prvo javno izvođenje nove pjesme Frame Kočerin, svojevrsne himne proslave, s nazivom „Dođi i raduj se“. Pjesmu je napisao Jozo Mikulić, te je u suradnji s Jelenom Sesar uglazbio.

Tijekom koncerta, koji je bio prenošen uživo na svim platformama RTV HB, nastupili su fra Luka Ćorić, Frama Kočerin, Jelena Skoko, Leron Lasić, Frama Čerin, Drina Dodig i fra Marin Karačić. Dramski komad pripremili su članovi Frame Kočerin. Svjedočanstva su čitali Antonia Kvesić i David Udovičić. Voditelji programa bili su Iva Ljubić i Matej Vukoja. Na kraju koncerta zahvalu je izgovorio fra Mario Knezović, mjesni župnik i duhovni asistent Frame. Kraj koncerta obilježio je nastup svih izvođača i svečani vatromet.