Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva, vijenci i svijeće u Mostaru na 30. obljetnicu vukovarske i škabrnjske tragedije

Mostar (IKA)

Više od tisuću Hrvata okupilo se u četvrtak navečer 18. studenoga u središtu Mostara gdje su molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na 30. godišnjicu vukovarske tragedije izrazili pijetet prema svim žrtvama toga grada, Škabrnje i svim stradalima u Domovinskome ratu, izvijestila je Hina.

Brojni vjernici su nakon večernjih svetih misa u mimohodu krenuli iz mostarskih crkava prema Vukovarskoj ulici u središtu. Zajedno s drugim građanima okupili su se ispred središnjeg križa, gdje je zapaljeno na stotine svijeća te je položeno cvijeće.

Molitvu za sve žrtve Vukovara, Škabrnje i druge poginule u Domovinskom ratu predvodili su ravnatelj Caritasa Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić, te član uprave Hercegovačke franjevačke provincije fra Iko Skoko.

Organizatori okupljanja u Mostaru ranije su priopćili kako je izražavanje sućuti najmanje što se može učiniti kako bi pokazali poštovanje, ljubav i zahvalnost poginulim braniteljima koji su svojom žrtvom sačuvali dom i domovinu.

U Vukovarskoj ulici u Mostaru nedavno je oslikan veliki mural na kojemu je iscrtan vukovarski vodotoranj, koji je simbol otpora grada na Dunavu te poruka “Tamo gdje se barjak vije, sloboda se rađala”, izvijestila je Hina u četvrtak 18. studenoga.