Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Marin Barišić i mons. Dražen Kutleša čestitali novimenovanim biskupima, mons. Stipiću i mons. Večerinu

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša uputili su 11. rujna čestitke novoimenovanim biskupima: mons. Milanu Stipiću, novoimenovanom vladiki križevačkom i mons. Slavku Večerinu, novoimenovanom biskupu subotičkom.

Dragi brate vladiko Milane!

U ozračju i zajedništvu radosne vijesti da Te papa Franjo imenovao križevačkim vladikom čestitamo i dijelimo radost s Tvojim svećenicima, đakonima, monasima i vjernim Božjim pukom križevačke eparhije.

Poštovani vladiko, po biskupskom ređenju ulaziš u zajedništvo apostolskih nasljednika Crkve u Hrvata.

Želimo Ti da malo, ali hrabro i raznoliko stado vjernika katolika istočnoga obreda u Tebi vladiko prepozna Dobrog Pastira, onoga koji Te izabra i postavi predvoditeljem naše križevačke eparhije.

Uz čestitke i molitve srdačan pozdrav od braće nadbiskupa Marina i nadbiskupa koadjutora Dražena, navodi se u čestitci mons. Milanu Stipiću.

U čestitki  novoimenovanom biskupu subotičkom mons. Slavku Večerinu splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša ističu:

Dragi brate Slavko novoimenovani biskupe subotički!

Na vijest da Te je Sveti Otac imenovao biskupom subotičkim, nasljednikom biskupa Ivana, zajedno s tvojim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernim pukom Božjim radujemo se Tvome imenovanju za pastira Crkve.

Crkva Božje znak je zajedništva u različitosti, što se najbolje prepoznaje u povjerenoj Ti biskupiji.

Dobri Pastir neka Te prati, vodi i nadahnjuje da u Tebi braća i sestre mogu prepoznati oca, brata i prijatelja.

Neka Te Majka Marija – Mala Gospa, na čiji je blagdan obznanjeno Tvoje imenovanje, svojim majčinskim zagovorom prati u odgovornoj i velikoj službi u životu subotičke Crkve.

Sretno i blagoslovljeno!

Srdačan pozdrav od braće nadbiskupa Marina i nadbiskupa koadjutora Dražena.