Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Puljić najavio korizmenu akciju za pomoć Turskoj i Siriji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Split (IKA)

Apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić uputio je 17. veljače poruku svećenicima nadbiskupije pod naslovom „Korizmena akcija - prikupljanje pomoći za stradale u potresu”, u kojoj najavljuje prikupljanje novčanih priloga za Tursku i Siriju. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti.

Poštovana braćo svećenici,

Sve nas je pogodila vijest o nedavnom razornom potresu u Turskoj i Siriji. Sa zaprepaštenjem primamo informacije o ranjenima i poginulima, o desetcima tisuća stradalih. Gledamo stravične prizore ucviljenih obitelji usred opustošenih naselja, kojima sada, nakon potresa, prijeti opasnost od gladi i bolesti, a uz to trpe od nestašice osnovnih potrepština i lijekova.

Sveti Otac u svojoj ovogodišnjoj korizmenoj poruci podsjeća nas na zajedništvo u ljubavi ovim riječima: „Isusa se nasljeduje zajedno, i zajedno kao Crkva hodočasnica u vremenu živimo liturgijsku godinu i u njoj korizmu, putujući s onima koje nam je Gospodin dao za suputnike na našem životnom putu“, te nadodaje: „Gospodin nam govori u našoj braći i sestrama, posebno u licima i pričama onih koji su u potrebi“.

Slijedeći poticaj pape Franje, i mi kao Splitsko-makarska nadbiskupija želimo dati svoj korizmeni dar braći i sestrama u Turskoj i Siriji koji pate od posljedica potresa. U tu ćemo svrhu u korizmenom vremenu organizirati prikupljanje novčanih priloga u našim župama. Potaknite stoga vjernike da u razdoblju od Čiste srijede (Pepelnice) do Uskrsa daruju svoje novčane priloge za ovu svrhu.

Nakon završetka prikupljanja, novac treba žurno dostaviti Nadbiskupskom ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije koji će ga proslijediti onima koji su u potrebi. Možete ga donijeti osobno ili uplatiti na broj računa Splitsko-makarske nadbiskupije (HR68 2407 0001 1005 5898 6, s naznakom: za stradale u potresu u Turskoj i Siriji) najkasnije do kraja travnja ove godine.

Podsjećamo da u ovu korizmenu akciju ne ulazi milostinja koja se redovito prikuplja nedjeljom, na Veliki petak i u druge prigode, a koju ćete na uobičajeni način dostaviti u Nadbiskupski ordinarijat.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti kako bi ovo prikupljanje pomoći bilo što uspješnije te Vam želim blagoslovljeni i plodonosni korizmeni hod.

Don Ratomir Vukorepa 
kancelar

✠ Želimir Puljić
apostolski upravitelj