Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Mladifestu se prikupljaju krunice za Ukrajinu

Međugorje (IKA)

Inicijativom „Tvoja krunica za Ukrajinu“ na 33. Mladifestu u Međugorju prikupljaju se krunice koje će po završetku međunarodnog molitvenog festivala odnijeti u tu ratom zahvaćenu zemlju, o čemu je drugoga dana susreta, 2. kolovoza govorio zaporiško-harkivski pomoćni biskup Jan Sobilo, objavio je Radio Mir Međugorje a prenio Vatican News.

„Vojnici s kojima u posljednje vrijeme često komuniciram, govore da u najstrašnijim trenucima kada ljudi gube nadu, pomoć dolazi s neba. Spoznaju da ih nečija molitva, post i plašt Prečiste Djevice Marije koji je prostrt nad njima štiti od ranjavanja i smrti“, kazao je u svojem svjedočanstvu biskup Sobilo.

„Naši vojnici se oslanjaju na vrlo snažno oružje – krunicu. Uobičajeno ih je vidjeti s krunicama oko vrata koje nose blizu svojih srdaca“, dodao je.

Odlučili su, stoga, Ukrajinci u Međugorju prikupljati krunice za Ukrajinu. Sudionici Mladifesta iz cijeloga svijeta ostavljaju svoje krunice koje će se po završetku međunarodnog molitvenog festivala ponijeti u ratom zahvaćenu zemlju.

„Krunica je, naime, vrlo slična Davidovoj praćki i pet kamenčića koje je imao u torbi i njima pobijedio Golijata“, kazao je biskup Sobilo. Njegove su riječi posjetile i na vrijeme Domovinskog rata, kada su se vojnici držali krunice, kao i civili koji su ustrajno molili za njih i za mir.

„Oni koji su u Međugorju naučili moliti krunicu tako uče i druge. Molim sve vas dragi mladi da i vi darujete krunice za sve one u Ukrajini koji ih žele a nemaju ih. Krunica je najjače oružje protiv zla. Vaša će krunica biti poslana u Ukrajinu, u ruke onih koji je čekaju, koji proživljavaju strah i gube nadu. Krunica će im dati sigurnost da ih Majka štiti“, kazao je zaporiško-harkivski pomoćni biskup.

Mons. Sobilo je mladima, koji su pridošli iz više od 70 zemalja, govorio i o svom prvom dolasku u Međugorje te plodovima koji su nakon njega uslijedili, prenosi Vatican News.

Foto: Marija Jerkić // 33. Mladifest u Međugorju – krunice za Ukrajinu