Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo: Posjetimo žive jaslice koje su u siromahu

Vatikan (IKA)

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, Papa je potaknuo vjernike da se u solidarnosti upute pred žive jaslice koje su u potrebitom bratu, te da posjete izložbu „100 jaslica“ ("100 Presepi") postavljenu ispod kolonade na Trgu svetoga Petra, prenosi hrvatsko izdanje vatican Newsa u nedjelju 20. prosinca.

Poziv da u solidarnosti posjete žive jaslice koje su u potrebitom bratu, gdje će doista susresti Otkupitelja, ali i da obiđu brojne jaslice postavljene na Trgu sv. Petra u okviru izložbe „100 jaslica“, koja se ove godine održava ispod kolonade – poziv je koji je papa Franjo uputio u podnevnom nagovoru nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, vjernicima okupljenima na trgu, kao i svima povezanima putem masovnih medija.

Papa Franjo poželio je da Božić svima bude prigoda za unutarnju obnovu, za molitvu i obraćenje

Izložene jaslice su, prema Papinim riječima, velika kateheza naše vjere.
“Ove su godine organizatori imali dobru ideju da izložbu postave ispod kolonade”, rekao je Sveti Otac. Mnogo je jaslica koje Božjem narodu daju pravu katehezu vjere. Pozivam vas da obiđete jaslice ispod kolonade, da biste shvatili kako ljudi nastoje kroz umjetnost pokazati kako je rođen Isus.

Pozdravljajući potom sve nazočne na Trgu svetoga Petra, Rimljane i hodočasnike iz raznih zemalja, obitelji, župne skupine, udruge i pojedinačne vjernike, papa Franjo je poželio da skori Božić svakomu bude prigoda za unutarnju obnovu, za molitvu, obraćenje, te korake naprijed u vjeri i međusobnom bratstvu.

Hodimo prema Svetoj noći i čekajmo da se ispuni otajstvo spasenja

Pogledajmo oko sebe, potaknuo je, pogledajmo posebno one koji su u potrebi.
“Brat koji trpi, gdjegod se nalazio, pripada nama”, istaknuo je Papa. “On je Isus u jaslama; onaj koji trpi jest Isus. Mislimo na to. Neka Božić bude blizina s Isusom u tom bratu ili sestri. Tamo su, u potrebitom bratu, jaslice pred koje se trebamo uputiti u solidarnosti. To su žive jaslice; jaslice u kojima ćemo doista susresti Otkupitelja nalaze se u ljudima kojima je potrebna pomoć. Hodimo prema Svetoj noći i čekajmo da se ispuni otajstvo spasenja”, rekao je na kraju papa Franjo.