Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa ispovjedio troje mladih u Lisabonu

Lisabon (IKA)

Dočekan i ispraćen pjesmom zbora mladih papa Franjo je u petak, 4. kolovoza, trećeg dana svog apostolskog pohoda Portugalu, u jutarnjim satima u Vrtu Vasco da Gama u Lisabonu podijelio sakrament pomirenja dvojici mladića i jednoj djevojci, objavio je Vatican News.

U velikom prostoru punom zelenila odvija se jedan od najznačajnijih događaja cijelog Svjetskog dana mladih: ispovijedi mladića i djevojaka. U velikom povijesnom parku postavljeno je 150 ispovjedaonica, koje su izradili mladi zatvorenici zatvora Pasos de Ferreira. Ispovjedaonice su izgradili zatvorenici, od recikliranog i materijala koji se može opet reciklirati te su napravljene tako da je omogućen pristup i osobama s invaliditetom.

Papa je – prije nego će poći u Centro Social Paroquial Sao Vicente de Paulo na susret s predstavnicima nekih karitativnih i humanitarnih centara – u veliku ispovjedaonicu na otvorenom došao u invalidskim kolicima i osobno ispovjedio troje mladih: 21-godišnjeg mladića iz Španjolske, 33-godišnju Gvatemalku i 19-godišnjeg Talijana.