Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa molio za medijske djelatnike

Vatikan (IKA)

Na misi u Svetoj Marti u srijedu 1. travnja papa Franjo se spomenuo djelatnika u sredstvima društvene komunikacije pozvavši ih da pomognu ljudima da izdrže ovo razdoblje izolacije.

Uvodeći u današnju misu u Domu svete Marte papa Franjo je uputio pozdrav djelatnicima u medijima: „Želim da danas molimo za sve one koji rade u medijima, koji danas rade na komunikaciji kako se ljudi ne bi osjećali jako izoliranima; na obrazovanju djece, na pružanju informacija kako bi pomogli podnijeti ovo vrijeme zatvorenosti“.

Papa Franjo, misa u Svetoj Marti, 1. travnja 2020. Foto: Vatican Media

U homiliji je podsjetio da je Isusov učenik slobodan čovjek, čovjek tradicije i novosti, jer se pušta voditi Duhom Svetim, a ne ideologijama. „Učenik pušta da ga vodi Duh, zato je učenik uvijek čovjek tradicije i novosti, slobodan čovjek. Slobodan. Nikada podložan ideologijama, učenjima unutar kršćanskog života, učenjima o kojima se može razgovarati… ostaje u Gospodinu, Duh ga nadahnjuje. Kad pjevamo Duhu, kažemo mu da je gost duše, da prebiva u nama. Ali to samo ako ostanemo u Gospodinu“, poručio je, među ostalim, Papa u homiliji.

Ključne riječi:
koronavirus mediji novinari Papa