Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Papa: Nevina krv vapi u Nebo

Vatikan (IKA)

Na općoj audijenciji u Vatikanu u srijedu 6. travnja papa Franjo poljubio je zastavu iz Buče i ponovno pozvao na mir u Ukrajini, prenosi Vatican News.

Posljednje vijesti o ratu u Ukrajini, umjesto da donose olakšanje i nadu, svjedoče o novim zločinima, poput pokolja u Buči: sve strašnijim okrutnostima koja se provode i nad civilima, ženama i bespomoćnom djecom. Oni su žrtve čija nevina krv vapi u Nebo i zaziva: da dođe kraj ovom ratu! Da utiša oružje! Da se prestane sijati smrt i uništenje! Pomolimo se zajedno za to, pozvao je Sveti Otac.

Zatim je razvio ukrajinsku zastavu s nacrtanim križem koju su mu donijeli prethodnoga dana, istaknuvši da ona „dolazi iz rata, iz onog izmučenog grada, Buče“. Istaknuo je da je s njima i nekoliko ukrajinske djece koja su „morala pobjeći i doći u stranu zemlju: to je jedan od plodova rata“. Prišla su mu djeca, koju su dopratile dvije majke, a Papa je složio zastavu iz Buče i poljubio je. Pozvao je: „Ne zaboravimo ih, a ne zaboravimo ni ukrajinski narod. Teško je biti istrgnut iz svoje zemlje zbog rata koja nas prate. Pozdravimo ih i molimo zajedno s njima“.