Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa se po povratku iz Bahreina pomolio u bazilici Svete Marije Velike

Rim (IKA)

Papa Franjo je u nedjelju 6. studenoga, 101. put od početka svojega papinstva, na završetku 39. apostolskog putovanja u sklopu kojega je posjetio Bahrein, otišao u rimsku baziliku svete Marije Velike pomoliti se pred slikom Majke Božje Salus Populi Romani, prenosi Vatican News.

Nedugo nakon slijetanja u rimsku zračnu luku u Fiumicinu, na povratku iz Kraljevine Bahrein, papa Franjo je, kao uvijek, otišao u baziliku Santa Maria Maggiore (svete Marije Velike) pomoliti se pred slikom Gospe Salus Populi Romani (Spasa rimskoga puka). Sveti je Otac zahvalio Majci Božjoj za svoje 39. apostolsko putovanje, koje joj je bio povjerio 2. studenog, posjetivši tu baziliku 100. put od početka pontifikata.

„Danas poslijepodne, po povratku iz Bahreina, kao i obično na kraju svakog apostolskog putovanja, papa Franjo je otišao u baziliku Santa Maria Maggiore (svete Marije Velike), te se sabrao u molitvi pred slikom Majke Božje Salus Populi Romani. Nakon tog posjeta, papa Franjo se vratio u Vatikan“, stoji u priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Papa Franjo se, naime, u poslijepodnevnim satima u nedjelju 6. studenoga vratio iz Bahreina, kamo je bio otputovao 3. studenog, i gdje je posjetio grad Awali i glavni grad Manamu. Sveti je Otac sudjelovao na Forumu o dijalogu između Istoka i Zapada zajedno s vjerskim vođama iz cijeloga svijeta, prenosi Vatican News.