Budi dio naše mreže
Izbornik

Požeška biskupija pomaže obnovu Doma za siromašne i nemoćne oštećenog u potresu na Banovini

Požega (IKA)

U Biskupskom domu u Požegi u subotu 18.rujna biskup Antun Škvorčević primio je p. Miju Nikića, voditelja „Langova doma“ za siromašne i nemoćne u Maloj Gorici i predsjednika Zaklade „Biskup Josip Lang“.

Predsjednik Zaklade želio je zahvaliti biskupu Antunu za pomoć od 100.000,00 kuna koju je Požeška biskupija dala za obnovu spomenutog Doma, oštećenog u razornom potresu koji je pogodio Petrinju i okolicu 29. prosinca 2020. godine.

Biskup Škvorčević je kazao kako su za vrijeme korizmenih kateheza petkom, povezanih s pobožnošću križnog puta, od vjernika prikupljani novčani prilozi, namijenjeni ove godine za ljude u potrebi na Banovini, te su ih župnici prinijeli kao prikazni dar na misi posvete ulja na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali.

Od tih sredstava izdvojen je spomenuti iznos od 100.000,00 kuna. Pater Nikić zahvalio je biskupu i vjernicima Požeške biskupije što na taj način omogućuju da Zaklada „Biskup Josip Lang“ nastavi u sadašnjim teškim okolnostima svoje humanitarno djelovanje i zbrinjavanje starih i siromašnih osoba. Među ostalim izvijestio je biskupa kako je razlog njegovog dolaska u Požegu održavanje seminara u požeškoj Gradskoj knjižnici iz područja psihologije pod nazivom „Škola emocija“, koji je organizirao ogranak Matice hrvatske u Požegi i Zaklada “Biskup Josip Lang“. Kazao je da će prikupljeni novac od kotizacija biti također upotrijebljen za obnovu spomenutog staračkog doma u Maloj Gorici.