Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljen program 4. Mladifesta Hrvatska

Sisak (IKA)

Program 4. Mladifesta Hrvatska predstavili su u utorak 7. lipnja na konferenciji za medije u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku sisački biskup Vlado Košić, povjerenik za pastoral mladih i župnik u Voloderu vlč. Marijan Štingl te predsjednik Komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec.

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine organizira, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj. Četvrti po redu održat će se od 17. do 19. lipnja u Voloderu pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“. Pripreme su, kako je rečeno na konferenciji za medije, u tijeku. Posjetitelji će moći čuti brojna svjedočanstva i kateheze, sudjelovati na misnim slavljima i molitvenom programu te koncertima duhovne glazbe.

Sva tri dana program započinje u 15.30 sati, a ovogodišnji Mladifest Hrvatska, u petak 17. lipnja, svjedočanstvom otvaraju Marin Periš i Marijeta Martić, dok će katehezu održati fra Goran Azinović. Misno slavlje u 19 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Nakon mise slijedi koncert duhovne glazbe. Domaćini iz Volodera su pripremili 4. koncert „Ljiljani – pjesma za nebesa – revolucija“. Nastupaju Ivana Husar Mlinac, Stjepan Lach i Marina Matošević, Katarina Martin Kutnar, Afterlife i Eva Vukina.

Drugog dana, u subotu 18. lipnja, održat će se predstavljanje biskupijske zajednice Marijne legije, a zatim slijedi svjedočanstvo Zlatka Krznarića i Wernera Ilića. Misno slavlje u 19 sati predvodit će bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Nakon mise slijedi čašćenje križa te glazbeno-scenski prikaz Pasija „Da nisi i ti učenik toga čovjeka?“.

Posljednji dan, u nedjelju 19. lipnja, održat će se predstavljanje biskupijske zajednice iz Volodera, a slijedi svjedočanstvo Krunoslava Crkvenca, Antonia Blaževića i Stijepe Gleđa Markosa koji će i održati koncert duhovne glazbe nakon mise u 19 sati. Prijenos uživo cijeloga programa moći će se pratiti na Facebooku Mladifest Hrvatska i Sisačke biskupije, a više detalja o 4. Mladifestu u narednim danima moći će se pronaći na mrežnoj stranici Mladifesta.

Sisački biskup Vlado Košić pozvao je sve mlade i one koji se tako osjećaju da dođu u Voloder iskusiti zajedništvo molitve i pjesme, zajedničkog slavljenja mise i međusobnog obogaćivanja svjedočanstvima kako bi još više ojačali svoju vjeru.