Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječki nadbiskupi pozivaju vjernike da se odazovu pozivu pape Franje na molitvu za mir u Ukrajini

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup Ivan Devčić i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić uputili su u utorak 25. siječnja 2022. župama i samostanima pismo u kojem pozivaju na odaziv na apel pape Franje na molitvu za mir u Ukrajini. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

zabrinut napetostima oko Ukrajine i prijetnjom miru i sigurnosti europskog kontinenta, ali i svjetskom miru, papa Franjo je u nedjelju, 23. siječnja, u svom obraćanju nakon nedjeljnog Angelusa, uputio apel za mir svim ljudima dobre volje, pozivajući ih da uzdignu molitve Bogu da bi svako djelovanje i politička inicijativa bili u službi ljudskog bratstva, a ne vlastitih sebičnih ciljeva i parcijalnih interesa. U ovom apelu Papa je pozvao i sve nas da mu se sutra, u srijedu 26. siječnja, pridružimo u molitvi za mir u Ukrajini.

S istom zabrinutošću pozivamo sve svećenike, posvećene osobe i vjernike Riječke nadbiskupije da se odazovu ovom Papinom pozivu te u svoje osobne, obiteljske i zajedničke molitve u župnim i samostanskim zajednicama, sutra 26. siječnja, uključe i molitvu za mir u Ukrajini. Neka molitva za mir u Ukrajini bude i jedna od molitvenih nakana u molitvi vjernika na svim misnim slavljima koja će se sutra i sljedeće nedjelje, 30. siječnja, slaviti u Riječkoj nadbiskupiji.

S molitvom Bogu da po zagovoru sv. Pavla, čiji blagdan obraćenja danas slavimo, sv. Vida našeg zaštitnika i naše trsatske Majke Milosti, prosvijetli pameti i obrati srca svih odgovornih, srdačno i s blagoslovom vaši

mons. Ivan Devčić,
nadbiskup

mons. Mate Uzinić,
nadbiskup koadjutor