Budi dio naše mreže
Izbornik

Breznica Đakovačka: Sprovod karmelićanke s. Marije od Isusa

Breznica Đakovačka (IKA/TU)

Misom zadušnicom i sprovodnim obredima koje je predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, sestre karmelićanke iz Breznice Đakovačke oprostile su se 16. rujna s pokojnom sestrom Marijom od Isusa (Mila Ivanković) koja je okrijepljena svetim sakramentima preminula 14. rujna u 82. godini života i 60. godini redovničkih zavjeta.

U zajedništvu s biskupom Ćurićem oko oltara bilo je deset svećenika, među kojima i provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa o. Dario Tokić.

Asistirali su đakovački i karmelićanski bogoslovi. Prisutna je bila i rodbina, redovnice, prijatelji i znanci pokojne sestre i zajednice sestara karmelićanki.

Na početku mise mons. Ćurić pozdravio je te izrazio sućut svim prisutnima, u svoje, kao i u ime đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, umirovljenog đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića te cijelog prezbiterija Đakovačko–osječke nadbiskupije.

„Slavimo otkupiteljsku žrtvu Isusovu. Taj put od smrti do uskrsnuća ćemo svi mi proći“, poručio je biskup Ćurić.

Naglasivši da je to oproštaj od s. Marije, koja je ušla u tajnu smrti, te da dok se opraštaju od nje, mole da se i njoj oproste grijesi.