Budi dio naše mreže
Izbornik

Uoči svetkovine sv. Mihovila mali Šibenčani susreli se s biskupom Rogićem

Šibenik (IKA/TU)

U okviru priprave za svetkovinu sv. Mihovila, djeca iz dječjih vrtića Brat sunce, Vidici, Ciciban, Žižula i Blažena Hozana posjetila su u četvrtak 25. rujna katedralu sv. Jakova i susrela se sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem.

Susretom „Mali Mihovil“ i najmlađe Šibenčane željelo se uključiti u proslavu dana Grada i Biskupije.

Biskup Rogić je obrativši se djeci naglasio da je dobro da svako dijete bude djetetu anđeo čuvar. Danas ćemo Mihovilu reći hvala i Gospodin pomozi nam da učimo od naših anđela čuvara – poručio je.

Tijekom susreta proglašeni su najbolji radovi pristigli na natječaj povodom svetkovine svetog Mihovila, a njihovim autorima uručene nagrade. Natječaj je to koji već niz godina organizira Katehetski ured Šibenske biskupije za polaznike vrtića te učenike svih osnovnih i srednjih škola Grada da bi promovirao lik i djelo sv. Mihovila, uključio najmlađe Šibenčane u proslavu i potaknuo na pobožnost prema Arkanđelu. Učenici su se okušali u likovnom i literarnom stvaralaštvu. Svi radovi bit će izloženi u galeriji Civitas Sacra i mogu se pogledati od subote 1. listopada, doznali smo od predstojnice katehetskog ureda s. Renate Azinović.