Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Peta krunica Hrvata svega svijeta - predmolitelj sisački biskup Vlado Košić

Zagreb (IKA)

Hrvati diljem svijeta ujedinili su se u subotu 2. svibnja u petoj online molitvi krunice. Predmolitelj iz Siska bio je sisački biskup Vlado Košić, iz Chicaga kustos hrvatskih franjevaca SAD i Kanade fra Jozo Grbeš, iz Međugorja župnik fra Marinko Šakota, iz Toronta predsjednik Savjeta RH za Hrvate izvan RH Ivan Grbešić, iz Zagreba ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić te iz Varaždina izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.


Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu svesrdno podržava ovu molitvenu inicijativu kojoj se priključuju brojne molitvene zajednice i crkvene institucije kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta.


Molitvene nakane su „za vjeru, da ostanemo vjerni Bogu i Crkvi svojoj katoličkoj; za kraj pandemije i obnovu Zagreba; za našu dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti; za budućnost svega hrvatskog naroda i njegovo potomstvo i za svakoga od nas sa svim našim potrebama“.

Krunica Hrvata svega svijeta moli se svake subote u 14 sati po hrvatskom vremenu i redovito se prenosi na YouTube kanalu Za vječnu slavu.