Budi dio naše mreže
Izbornik

Večeras prijenos misnog slavlja svetkovine Blagovijesti u dubrovačkoj katedrali

Dubrovnik (IKA)

Misno slavlje u online prijenosu (live stream) u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike 25. ožujka s početkom u 20 sati predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Misa će se služiti na oltaru Gospe od Blagovijesti.

Biskupov poziv:

„Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,

pozivam vas da mi se i večeras u 20 sati pridružite na misi kojom ćemo svetkovinu Blagovijesti proslaviti na oltaru Gospe od Blagovijesti u dubrovačkoj katedrali. 

‘Evo željno očekivani od svih naroda kuca vani na vratima. … Ustani, potrči, otvori! Ustani vjerom, potrči predanjem, otvori ispovijedanjem. I reče: ‘Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi’.’ Ovako je dramatično u jednoj svojoj homiliji u čast Djevice Marije sv. Bernard dočarao trenutak Blagovijesti.

Iako je Bog s Marijom imao jedinstven i neponovljiv plan, slična se dramatičnost ponavlja i u svakom drugom pozivu koji Bog upućuje ljudima. Bog uvijek kuca izvana, jer ne želi provaliti ili prisiliti ni na što. I strpljivo čeka da mu se otvori.

Nažalost često ne čujemo to Božje kucanje jer smo zaglušeni drugim ponudama ili za njega ne marimo jer smo zauzeti drugim poslovima. Možda nam je i ovo vrijeme koje nas je oslobodilo i od mnogo drugih ponuda i od poprilično drugih poslova, a tim i usmjerilo prema onom što je bitno, izvrsna prilika da nešto po tom pitanju napravimo. Bog kuca. Ustanimo s Marijom, potrčimo, otvorimo. Učinimo to s vjerom i predanjem, otvorimo mu ispovijedanjem i recimo mu s ljubavlju: Evo i nas! Neka i nama bude po tvojoj riječi! ‘Dođi kraljevstvo tvoje. Budi volja tvoja.’Amen.“

Svi koji se žele pridružiti mogu to učiniti putem mrežnih stranica Dubrovačke biskupije, Youtube kanala Dubrovačka biskupija te Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. 

Prijenosi uživo na internetu mogu se pratiti: 

na web stranicama Dubrovačke biskupije

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/live

 na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića:

https://www.facebook.com/mate.uzinic

na Youtube kanalu Dubrovačke biskupije: 

https://www.youtube.com/user/dubrovackabiskupija