Budi dio naše mreže
Izbornik

Za božićnu akciju „Nosim tvoje ime u Svetoj noći u Betlehem“ bilo prijavljeno 83 858 imena

Betlehem (IKA)

Njemački benediktinci u Jeruzalemu objavili su da je u ovogodišnjoj božićnoj akciji „Nosim Tvoje ime u svetoj noći u Betlehem“ bilo prijavljeno 83 858 imena iz cijelog svijeta, pa tako i hrvatskih.

U Božićnoj noći lista s imenima prijavljenima putem e-pošte položena je na srebrnu zvijezdu koja se nalazi na mjestu Isusova rođenja u istoimenoj bazilici u Betlehemu.

Prijava i sudjelovanje bilo je besplatno i bez ikakvih obveza, no, tko je želio mogao je uplatiti dobrovoljni prilog za jeruzalemsku benediktinsku opatiju Usnuća Marijina i socijalne projekte u Svetoj zemlji. Prikupljeno je 197117.38 eura.

Prema dostupnim informacijama, među imenima bila su i brojna hrvatska – iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva (Njemačke, Austrije, Švicarske…), što znači da su i hrvatski iseljenici sudjelovali u akciji.

Njemački benediktinci s još stotinu vjernika, nakon božićne polnoćke i molitvenog bdjenja, pješice su se i ove godine uputili, kao nekoć pastiri, u Betlehem. Iz Jeruzalema su krenuli oko 2 sata, a u 10-ak kilometara udaljeni Betlehem stigli su oko 4:30. Nakon što su položili imena na mjesto Isusova rođenja i pomolili se za njih, u bazilici su izmolili i Jutarnju molitvu.

Monasi kažu da je lista iz godine u godinu sve duža, a i teža za nositi.

Prošle, 2021. godine bilo je prijavljeno 74 841 imena.