Budi dio naše mreže
Izbornik

Završen radni susret Hrvatskoga Caritasa i američkog međunarodnog Caritasa Catholic Relief Services (CRS)

Zagreb (IKA)

U Zagrebu je u ponedjeljak i utorak 20. i 21. lipnja održan jedan u nizu radnih sastanaka američkoga međunarodnog Caritasa Catholic Relief Services (CRS) i Hrvatskoga Caritasa posvećen financijsko računovodstvenim i strukturno-organizacijskim pitanjima praćenja zajedničkoga šestomjesečnog pilot-projekta „Žurna pomoć ranjivim izbjeglicama iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj (HC-CRS)“.

Projekt je početkom travnja pokrenut na području nekoliko nad/biskupija, a u njega su se već kao provoditelji uključili Caritasi Đakovačko-osječke, Riječke, Splitske i Zagrebačke nadbiskupije te Varaždinske i Dubrovačke biskupije.

Predstavnici Catholic Relief Servicea i Hrvatskog Caritasa analizirali su oblike i načine zajedničkog praćenja provedbe zajedničkih projekta, koji će prerasti i u dugoročni nacionalni program pomoći izbjeglicama iz Ukrajine koji su zbog ratnih razaranja morali napustiti svoje domove i privremeni smještaj pronašli u Hrvatskoj.

„Implementacijom međunarodnih standarda u provedbi humanitarnih projekata doprinosi se transparentnijoj komunikaciji donator/partner/Caritas/krajnji korisnik. Hrvatski Caritas želi razvijati ovakve projekte u suradnji sa svojim međunarodnim partnerima na dobrobit svih onih koji su usred svojih životnih teškoća upućeni na učinkovitu i osjetljivu solidarnu pomoć Caritasove mreže a time ujedno doprinijeti razvoju kulture uzajamnosti i suodgovornosti za najpotrebnije u svekolikom hrvatskom društvu“, po završetku sastanka naglasio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik.