Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće Gospi Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta

Sinj/Solin (IKA)

U subotu 12. rujna, na blagdan Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta, skupina hodočasnika krenula je u 7 sati ujutro iz Svetišta Gospe Sinjske pješice Stazom Gospi Sinjskoj prema hrvatskom Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, gdje stigla u 17 sati.

Godine 1976. u povodu 1300. obljetnice kršćanstva u Hrvata i 1000. obljetnice prve poznate crkve posvećene Blaženoj Djevici Mariji u hrvatskoj povijesti – Gospe od Otoka u Solinu – biskupi hrvatskog govornog područja odlučili su da se svake godine u nedjelju nakon blagdana Male Gospe, ili na datum 12. rujna, slavi blagdan Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta. Inače, u subotu, 5. rujna posvećena je nova crkva (buduća bazilika) u Prasvetištu u Solinu, posvećena Svetoj Obitelji.

Hodočasnici su na Stazi Gospi Sinjskoj susreli hodočasnike iz Zagreba koji su išli iz Solina za Sinj. Evo kako je jedna sudionica ovog hodočašća podijelila svoje dojmove na hodočasničkoj WhatsApp grupi “ROMARI” (grupa onih koji jednom mjesečno hodočaste Stazom Gospi Sinjskoj: uključenje: 095 901 0219):
“Predivan dan s predivnim ljudima. Sretna, presretna, ispunjena blagoslovom i zahvalnošću. Hvala časnim sestrama Ines i Gracijani na divnim mislima, na pjesmi i na radosti koju šire…”