Istina je prava novost.

Nadbiskup Uzinić primio goste iz Silicijske doline

Riječki nadbiskup Mate Uzinić primio je u utorak 8. listopada 2024. stručnjake iz Silicijske doline, članove centra Vjera, Rad i Tehnologija, znanstvenike i tehnološke stručnjake razvoja umjetne inteligencije i farmakoloških znanosti, u prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata.

Američki gosti Andy Yang, Charlotte Abrahamson, Michael Shi i Paul Taylor došli su u Rijeku u sklopu posjeta Hrvatskoj, s ciljem „gradnje mostova kršćanske suradnje sa stručnjacima u tehnološkom i znanstvenom sektoru“. Posjet je pratila i organizirala Udruga Fokus, čiji je predstavnik Nolan Sharp sudjelovao na sastanku s nadbiskupom.

Razgovarali su o važnosti moralne uporabe umjetne inteligencije u današnjem društvu, s poglavitim naglaskom na društvenu i političku polarizaciju kao i na odgoj i razvoj djece. Razgovarali su i o razlikama, ali i sličnostima društvene i kršćanske kulture u Silicijskoj dolini i Hrvatskoj te raspravljali o oblicima moguće buduće suradnje. Gosti su na koncu kratko provedeni po nadbiskupskom domu te su se još neko vrijeme zadržali u druženju s nadbiskupom i generalnim vikarom Mariom Tomljanovićem.