Istina je prava novost.

Hrvatski Caritas prikupio još 160.000,00 € pomoći za stradale u poplavama u Bosni i Hercegovini

Hrvatski Caritas nastavlja prikupljati donacije za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući velikodušnosti brojnih građana, Hrvatski je Caritas prikupio i uputio još 160.000,00 € za pomoć potrebitima.

U katastrofalnim poplavama koje su tijekom 4. i 5. listopada 2024. pogodile područje Jablanice, Hadžića, Konjica, Kiseljaka i Fojnice u kratkom je vremenu izgubljeno mnogo toga; dragocjeni životi, siguran i topao dom, namještaj, automobili, poljoprivredna mehanizacija, i druga materijalna dobra. Stoga je Hrvatski Caritas pokrenuo humanitarnu akciju kako bi neophodna pomoć što prije stigla pogođenom stanovništvu. Sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji biti će usmjerena za pomoć najugroženijim obiteljima i pojedincima i to putem distribucije neophodnih potrepština (hrane, vode i higijenskih potrepština), kroz nabavu osnovnih materijala za čišćenje i pumpi za vodu kako bi se sanirala nastala šteta te za obnovu kuća.

Podsjetimo, samo nekoliko dana nakon početka humanitarne akcije, Hrvatski je Caritas uputio 170.000,00 € financijske pomoći za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, od čega je 100.000,00 € iz Interventnog fonda Hrvatske biskupske konferencije, dok je preostalih 70.000,00 € pristiglo od donacija građana. Time je sveukupno dosad putem Hrvatskog Caritasa prikupljeno i upućeno 330.000,00 € financijske pomoći. Humanitarnoj se akciji priključila i tvrtka Podravka d.d. doniranjem prehrambenih proizvoda (mesnih juha, keksa, dječje hrane, ajvara, džema, različitih pašteta, konzervirane hrane te tjestenine) koje je Hrvatski Caritas dostavio u Bosnu i Hercegovinu.

 

Želite li se uključiti humanitarnoj akciji, moguće je to učiniti na nekoliko načina:

  • uplatom na račun: IBAN: HR5623400091511298894
    svrha uplate: Poplave BiH
    za uplate iz inozemstva: BIC/SWIFT: PBZGHR2X
  • pozivom na humanitarni broj: 060/9010 (0,83 €/poziv, PDV uključen)
  • skeniranjem koda bankovnom aplikacijom