Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka i zahvala nadbiskupa Vukšića zadarskim nadbiskupima Zgrabliću i Puljiću

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić, uputio je u subotu 14. siječnja 2023. novom zadarskom nadbiskupu Milanu Zgrabliću čestitku u povodu preuzimanja nadbiskupske službe i zahvalu dosadašnjem zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću, koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani oče nadbiskupe! U povodu Tvog preuzimanja službe nadbiskupa časne Zadarske nadbiskupije, čestitam Ti i molim dragoga Boga da, po zagovoru svete Stošije na čiji blagdan liturgijskim slavljem preuzimaš ovu službu, Tvoje služenje prati svojim stalnim blagoslovom, kako bi vjernici zadarske Crkve, zajedno s Tobom, uvijek slavili Boga svemogućega i pjevali mu „in eorum lingua“ kao što je to davna tradicija, zabilježena kod dočeka pape Aleksandra III. još u 12. stoljeću.

Dragom nadbiskupu Želimiru zahvaljujem za hrabro i predano služenje Crkvi Božjoj u Dubrovniku i Zadru te za iskrenu brigu i konkretnu solidarnost s Crkvom u Bosni i Hercegovini i posebice za njegovo služenje u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, čiji je bio svećenik sve do biskupskog imenovanja, i u Sarajevskoj nadbiskupiji gdje je bio odgojitelj i profesor brojnim generacijama budućih svećenika.

Bog vas blagoslovio obojicu! I zajedno s vama sve svećenike, redovnike, redovnice i ostale Kristove vjernike u Zadarskoj nadbiskupiji.