Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov novouređenih prostora Caritasa Dubrovačke biskupije

Dubrovnik (IKA)

Caritas Dubrovačke biskupije ovog ljeta se preselio iz privremenog prostora u Gospinom polju u svoje prostore u ulici Vatroslava Lisinskog 13 A u Dubrovniku te je u četvrtak 22. rujna na skromnoj svečanosti dubrovački biskup Roko Glasnović blagoslovio novouređene prostore.

Uz djelatnike i volontere Caritasa blagoslovu su nazočili članovi Vijeća Caritasa Dubrovačke biskupije.

Biskup Glasnović je kazao da su vjera, nada i ljubav, tri bogoslovne kreposti, nešto najvažnije u našem životu za našu formaciju i ostvarenje našeg života koje se nastavlja u odnosu prema drugima. Naglasio je i da je događaj Kristovog uskrsnuća ono što sve određuje, a ne mi sami ili nešto drugo. Ulaskom u to otajstvo, u dar Božje ljubavi prema nama, bolje se razumije poziv i poslanje.

Mjera ljubavi je ljubav bez mjere, podsjetio je dubrovački biskup poželjevši da djelovanje Caritasa bude izražaj Božjeg milosrđa dok čine duhovna i tjelesna djela milosrđa.

„Neka Gospodin učini da naša vjera, nada i ljubav budu čvrsti, postojani i savršeni“, poručio je biskup, kako bi u ljubavi služili drugima. Zahvalio je svima koji djeluju u sklopu Caritasa te posvijestio da se svi mi ostvarujemo i spašavamo zajedno s drugima.

Predsjednik Caritasa i generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan zahvalio je biskupu za blagoslov prostorija Caritasa i Obiteljskog savjetovališta koje djeluje u sklopu biskupijskog Caritasa, kao i ravnateljici Caritasa Sanji Šanje, rekavši da ona srcem i dušom sa svojim užim timom čini velike stvari.

Ravnateljica Šanje istaknula je veliku i nezamjenjivu ulogu volontera u djelovanju Caritasa. U pojedinim fazama razvoja biskupijskog Caritasa volonteri su ostvarivali čak 75 % ukupnog rada Caritasa u odnosu prema korisnicima.

Dubrovački biskup u pratnji generalnog vikara obišao je sve prostorije Caritasa i Obiteljskog savjetovališta gdje mu je dobrodošlicu izrazila voditeljica savjetovališta Silvia Sokal Gojavić.