Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka đakovačkih biskupa novoimenovanom hvarskom biskupu Ranku Vidoviću

Đakovo (IKA)

Uime svećenika, redovnika i redovnica te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Ranku Vidoviću u prigodi njegova imenovanja hvarskim biskupom.

U čestitki đakovačkih biskupa stoji:

Poštovani i dragi novoimenovani biskupe Ranko!

Od srca se pridružujemo radosti današnjega dana, kad Vas je papa Franjo imenovao biskupom Hvarske biskupije. Iz Vaše se duše, kako smo vidjeli, vinula ponizna i pouzdana preporuka u molitve sveg Božjega naroda: da Vas snaga Božje milosti i nadalje vodi te Vas, nakon vrijednih iskustava u pastirskoj svećeničkoj službi, sada okrijepi za apostolsku službu biskupa, od svoga iskona ukorijenjenoj u poslanju i ljubavi Dobrog Pastira, Isusa Krista. I danas se Njegovom moći „združuje jedna, sveta, katolička i apostolska Crkva“ (LG, 26), a u njezinu se krilu, već od prvih kršćanskih stoljeća, uzdiže pobožna molitva i raspjevana hvala vjerničkog srca jadranskih otoka Vaše nove biskupije.

Uime svih svećenika, redovnika i redovnica te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije primite naše najsrdačnije čestitke, dok se s Vama sjedinjujemo u molitvi za blagoslov Vašem životu i pastirskoj službi, zahvalna srca preporučujući Vašeg prethodnika, biskupa Petra, biskupa u miru Slobodana, sve prezbitere, redovništvo i vjernike Hvarske biskupije.