Budi dio naše mreže
Izbornik

Intervju Glasa Koncila s biskupima Josipom Mrzljakom i Vladom Košićem

Zagreb (IKA)

U Glasu Koncila priređenom za nedjelju 11. veljače, rubrika Intervju donosi promišljanja umirovljenoga varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka i sisačkoga biskupa Vlade Košića.

Dvojica biskupa u usporednom intervjuu govore o liku bl. Alojzija Stepinca te o suvremenim oblicima mučeništva na koje su pozvani oni koji žele živjeti dosljedan kršćanski život.

Povod razgovoru bila je 25. obljetnica njihova biskupstva, koju su dvojica biskupa jubilaraca proslavila u Krašiću, u okviru devetodnevne priprave za Stepinčevo.

„Možda se mučeništvo sada, u suvremenom svijetu, događa na drugačiji način, no ostaje nam i dalje držati se puta koji nam je Stepinac zacrtao. Slijediti pravac koji nam je on dao nije bilo lako ni u njegovo vrijeme, a nije ni danas“, poručio je u razgovoru biskup Mrzljak.

„Kaos koji sije moderna globalistička agenda promicanja tzv. sloboda i ljudskih prava zapravo je pobuna protiv Boga i čovjekove naravi kakvu je stvorio Bog. Taj pokret sigurno ne će na kraju postići pobjedu, ali može mnogim pojedincima, pa i čitavim narodima, nanijeti mnogo zla. Mi kršćani vjerujemo u pobjedu Kristova križa, u uskrsnuće koje dolazi nakon patnje i smrti. Krist to i nama jamči, ali doći do te pobjede nije i nikad ne će biti lako“, upozorio je u razgovoru biskup Košić.