Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladež u požeškoj katedrali molila za mir

Požega (IKA)

Mladež grada Požege okupila se u predvečerje blagdana sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, u subotu 21. listopada 2023., u katedrali sv. Terezije Avilske na molitvenom bdjenju za mir.

Mladi su se okupili potaknuti pozivom vjernicima Požeške biskupije na molitvu i post za mir pod naslovom „Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati!“ požeškog biskupa Antuna Škvorčevića koji je uputio o svetkovini sv. Terezije Avilske, zaštitnice požeške katedrale, a u okolnostima ratnih zbivanja u Izraelu.

Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je župni vikar Župe sv. Terezije Avilske Karlo Topalović, a sudjelovali su srednjoškolci, studenti i drugi mladi s područja grada Požege i okolice. Svjesni da su i oni svojim životom širitelji mira i ljubavi, razmatrajući o Dobrom Ocu koji želi spasenje svih ljudi te šalje svoga Sina da svijetu očituje svoju ljubav i donese istinu, pravdu i mir, mladi su uputili Bogu svoje molitve.

Osobito su se spomenuli ratom zahvaćenih područja u Izraelu i Ukrajini te su u svoje molitve uključili nakane za prestanak rata i mržnje, utjehu za žrtve mržnje te vječni pokoj za sve poginule i stradale.