Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Knežević: Problem Caritasa u Bosni i Hercegovini je što pravna država BiH nije zaživjela

Sarajevo (IKA )

Drugog dana susreta predsjednika i ravnatelja Caritasa u RH i BiH, 23.listopada, izjave novinarima dali su predsjednik Caritasa Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, te dvojica nacionalnih ravnatelja, mons. Fabijan Svalina i mons. Tomo Knežević.

U izjavi koju prenosi sarajevsko Oslobođenje, mons. Knežević je naglasio da je najveći problem Caritasa u Bosni i Hercegovini što pravna država BiH nije zaživjela. Predsjednik Hrvatskoga Caritasa, varaždinski biskup Josip Mrzljak osvrnuo se na posebne veze između hrvatskog i bosanskoheregovačkog Caritasa. Ima još puno toga što bismo htjeli uraditi u BiH, ali nedostaje sredstava. I sami u Hrvatskoj imamo potrebe, ovih dana objavljen je podatak da se 20 posto ljudi u Hrvatskoj smatra siromašnima, ali nastojimo pomoći ljudima u potrebi, ne samo materijalno nego i ljudskom blizinom, izjavio je biskup Mrzljak.

Ovo je prilika da jedni drugima pomognemo

Ovaj godišnji susret je na poseban način prilika da mi iz Bosne i Hercegovine kažemo Caritasu u Hrvatskoj hvala, jer ne samo da su nam materijalna potpora, nego na neki način i nadahnuće u organizaciji rada i povezanosti. Zato me raduje da vidim da to činimo ove godine u Sarajevu, istaknuo je kardinal Puljić.

Mi smo navikli da je Caritas onaj koji najčešće daje, pruža, a isto tako zaduženi smo i za formaciju svih nas, kako u Hrvatskoj tako i u BiH, odgajati ljude kako bi smo mogli i mi pomagati drugima – zaključio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina.