Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić čestitao Ramazanski bajram

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je u srijedu 19. travnja čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću uoči Ramazanskog bajrama.

„U povodu blagdana Ramazanskoga bajrama, u svoje ime i u ime ostalih katoličkih vjernika, s poštovanjem i uvažavanjem pozdravljam Vas i sve vjernike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i želim da na sve vas Milosrdni Gospodin izlije obilje svoga blagoslova“, poručio je mons. Vukšić te je dodao: „Za ovu svečanu prigodu svojoj čestitci dodajem i misao iz poruke za ramazan i Ramazanski bajram (24. ožujka 2023.) Papinskoga Dikasterija za međureligijski dijalog, u kojoj se kaže: ‚Draga muslimanska braćo i sestre, mjesec ramazan važan je za vas, ali i za vaše prijatelje, susjede i vjernike drugih vjera, a posebno za kršćane. Postojeća se prijateljstva učvršćuju, a druga grade, utirući put mirnijem, skladnijem i radosnijem suživotu. To odgovara Božjoj volji za naše zajednice, a i za sve članove i zajednice ljudske obitelji.‘“

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata nadbiskup Vukšić poslao je čestitku i vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću, ministru obrane BiH Zukanu Helezu i načelnik Zajedničkoga stožera OS BiH generalpukovniku Senadu Mašoviću.