Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo povjerio Blaženoj Djevici Mariji skori posjet Marseilleu

Rim (IKA)

Papa Franjo posjetio je u utorak 19. rujna baziliku Svete Marije Velike kako bi povjerio svoje apostolsko putovanje u Marseille zaštiti Blažene Djevice Marije, prenosi Vatican News.

Uoči svog dvodnevnog posjeta francuskom gradu Marseilleu, papa Franjo pohodio je baziliku Svete Marije Velike zastajući u molitvi pred ikonom Blažene Djevice Marije „Salus Populi Romani“, stoji u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Papin posjet Marseilleu

Papa Franjo trebao bi otputovati u južnofrancuski grad u petak 22. rujna poslijepodne i vratiti se u Rim u subotu 23. rujna.

Tijekom dvodnevnog posjeta Papa će u petak sudjelovati u marijanskoj molitvi s klerom iz Marsejske nadbiskupije, te će uslijediti trenutak razmatranja zajedno s vjerskim poglavarima kod spomenika mornarima i migrantima izgubljenima na moru.

U subotu će se Sveti Otac nasamo susresti s ljudima koji se nalaze u ekonomskim poteškoćama.

Zatim će sudjelovati na završnoj sjednici „Mediteranskih susreta“, prije susreta s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Papin pohod bit će zaključen slavljem mise na stadionu „Vélodrome“ u subotu poslijepodne uoči povratka u Rim, prenosi Vatican News.