Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik i ravnatelj Hrvatskog Caritasa posjetili tvrtku Tehnix u Donjem Kraljevcu

Donji Kraljevec (IKA)

Predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš i ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik održali su u četvrtak 15. rujna radni sastanak s predstavnicima tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca na čelu s vlasnikom Đurom Horvatom da bi potvrdili i osnažili dosadašnju dobru suradnju.

Nakon petrinjskog potresa 29. prosinca 2020. godine tvrtka Tehnix odgovorila je na žurni poziv Hrvatskog Caritasa i u rekordnom roku izradila 200 stambenih modula za potresom pogođeno područje Sisačko–moslavačke županije. Stambeni moduli financirani su iz žurnog apela Caritasa Internationalis i nacionalnog apela uz pomoć donacija tvrtki i pojedinaca iz Hrvatske i inozemstva te novčanih darova hrvatskih katoličkih misija.

Hrvatski Caritas na tjednoj osnovi kontaktira sa stradalnicima smještenima u stambenim modulima i nastoji im pružiti podršku u njihovim životnim situacijama ne zanemarujući činjenicu da će morati  provesti još jednu zimu izvan svojih domova koji čekaju obnovu.

Kako bi se osigurali što bolji uvjeti za daljnji boravak u stambenim modulima, Hrvatski Caritas i tvrtka Tehnix dogovorili su intenzivniju suradnju, te će u sljedećim tjednima, u skladu s potrebama korisnika, obaviti dodatnu jesensku provjeru stambenih modula i na taj način iskazati spremnost da posredstvom Hrvatskog Caritasa i dalje budu na usluzi ljudima koji u njima borave.

Mons. Radoš i o. Glavnik tom prilikom su još jednom izrazili zahvalnost direktoru tvrtke Horvatu, kao i svim djelatnicima tvrtke Tehnix, koji predano rade na projektu Hrvatskog Caritasa pokazujući otvorenost i susretljivost prema potrebama u potresu stradalih stanovnika Banovine.