Budi dio naše mreže
Izbornik

Započinje godišnji susret predsjednika i ravnatelja Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine

Sarajevo (IKA )

Godišnji susret predsjednika i ravnatelja Hrvatskog Caritasa i Caritasa Bosne i Hercegovine počinje u ponedjeljak 22. listopada u Sarajevu. Susretu će uz dvojicu predsjednika - Hrvatskog Caritasa varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i Caritasa Bosne i Hercegovine kardinala Vinka Puljića - prisustvovati i dvojica nacionalnih ravnatelja mons. Fabijan Svalina i mons. Tomo Knežević kao i ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina istaknuo je kako će se na susretu razgovarati o redovnim temama kao što je provedba sljedcećeg “Tjedna solidarnosti  i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini”.

“Mi želimo na taj način izraziti jednu solidarnost – duhovnu, ali i materijalnu da bi Crkva u BiH osjetila našu blizinu”, poručio je mons. Svalina.

Sudionici ovogodšnjeg susreta će do četvrtka, 25. listopada, obići crkvene ustanove u Sarajevu i jednog dijela Središnje Bosne kao i nekoliko mjesta važnih za djelovanje Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije tijekom minuloga rata i poraća.