Budi dio naše mreže
Izbornik

Riječka nadbiskupija domaćin 32. Susreta hrvatskih misionara i misionarki

Rijeka (IKA)

Riječka nadbiskupija domaćin je 32. Susreta hrvatskih misionara i misionarki koji će se održati od subote 2. do srijede 6. srpnja, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Na Susretu sudjeluje pedesetak sudionika, od kojih dvadesetak misionara i misionarki iz 12 zemalja: Tanzanije, DR Konga, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Ugande, Haitija, Brazila, Ekvadora, Gane, Nigerije i Antigve i Barbude.

Uz njih, sudjelovat će predsjednik Vijeća za misije HBK krčki biskup Ivica Petanjak, nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj s. Ivana Margarin, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić te ravnatelji Papinskih misijskih djela u nad/biskupijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Program susreta

U nedjelju 3. srpnja misionari će s povjerenicima u prijepodnevnim satima gostovati u župama Riječke nadbiskupije, predvoditi misna slavlja i posvjedočiti vjernicima župa svoje misijsko poslanje. U 18.30 sati okupit će se u svetište Majke Božje Trsatske na liturgijskom slavlju kojega će predvoditi riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Suslavit će mons. René Leigue Cesari, nadbiskup nadbiskupije Santa Cruz de la Sierra u Boliviji.

U ponedjeljak 4. srpnja u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ započinje radni dio susreta hrvatskih misionara i povjerenika. U 18 sati u katedrali Sv. Vida bit će slavljena misa koju će predvoditi predsjednik Vijeća za misije HBK krčki biskup Ivica Petanjak.

U utorak 5. srpnja sudionici Susreta hrvatskih misionara i misionarki uputit će se na hodočašće u Gorski kotar te sudjelovati u liturgijskom slavlju u 18 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog u Fužinama. Ovogodišnji 32. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u srijedu 6. srpnja nakon ručka u Bogoslovnom sjemeništu „Ivan Pavao II.“ u Rijeci, izvijestila je Riječka nadbiskupija.