Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjernici Varaždinske biskupije prikupili više od milijun kuna za obitelji pogođene potresom

Varaždin (IKA)

Nakon što je razorni potres 29. prosinca 2020. pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna područja, vjernici Varaždinske biskupije preko svojih župa i župnih Caritasa spremno su se odazvali pozivu za prikupljanje pomoći stradalima, navodi se na mrežnim stranicama Varaždinske biskupije u petak 26. veljače.

Varaždinska biskupija je izvijestila da je prikupljeno 1.064.012 kn, od toga je 978.579 kn usmjereno na Hrvatski Caritas za nabavku stambenih modula, kako bi se osigurao primjeren smještaj obiteljima čije kuće nisu sigurne za stanovanje. Ostale su se uplate usmjerile Caritasu Sisačke biskupije, pojedinim župama i obiteljima na potresom pogođenom području. Također, brojne su fizičke osobe, među njima mnogi svećenici, samostalno uplatili svoj dar Hrvatskom Caritasu, koji je donacije usmjerio za nabavku stambenih modula.

“Ovim putem zahvaljujemo svima koji su otvorili svoja srca i svojim se darom uključili u lanac ljubavi i zajedništva te pomogli onima koji su ostali bez svoga doma. Dok zahvaljujemo na materijalnom daru, ostaje poziv svima da molitvom i dalje pratimo našu braću i sestre u duhovnoj i materijalnoj obnovi. Varaždinska biskupija sa svojim vjernicima i dalje će pratiti vjernike Sisačke biskupije i u skladu sa svojim mogućnostima uključiti se u obnovu sakralnih objekata”, izvijestili su iz Varaždinske biskupije.