Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka mons. Fazekasa imenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu Križiću

Subotica (IKA)

Dijecezanski upravitelj Subotičke biskupije Ferenc Fazekas uputio je u ponedjeljak 11. rujna 2023. čestitku mons. Zdenku Križiću u povodu imenovanja splitsko-makarskim nadbiskupom, koju prenosimo u cijelosti.

Preuzvišeni nadbiskupe Zdenko,

s radošću sam primio vijest da Vas je sveti otac Franjo imenovao splitsko-makarskim nadbiskupom i metropolitom.

Primite stoga iskrene čestitke, kako u moje osobno ime, tako u ime svećenika, redovnika, redovnica i vjernog naroda Subotičke biskupije. Radujem se s Vama i s cijelom Vašom novom nadbiskupijskom zajednicom, kojoj će Vaše predano služenje uz Božji blagoslov zasigurno biti dragocjeno i plodonosno.

Uvjeren sam da će Vam iskustvo službi koje ste do sada obavljali u Gospićko-senjskoj biskupiji i karmelskom redu biti od pomoći u Vašem pastirskom služenju vjernom stadu Božjega naroda u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i metropoliji.

Neka Vam Isus Krist, Veliki svećenik i dobri pastir, udijeli  obilje milosti i darova Duha Svetoga kako biste predanim apostolskim žarom i radosno mogli vršiti službu koju Vam Crkva sada povjerava, a sveti Dujam i sveti solinski mučenici neka Vam izmole raspoloživost svoga predanja Isusu i neka Vas čuvaju njemu trajno odanim.

Uz izraze osobitog poštovanja i s srdačnim pozdravima u Gospodinu,

dijecezanski upravitelj
Ferenc Fazekas.