Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka mons. Hranića novoimenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu

Đakovo (IKA)

Prenosimo čestitku đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića upućenu 8. rujna 2023. novoimenovanom splitsko-makarskom nadbiskupu Zdenku Križiću.

Dragi i poštovani novoimenovani nadbiskupe Zdenko!

U radosti blagdana Marijina rođenja, što ga danas dijelimo s cijelom Crkvom, svojim se molitvama, čestitkama i radošću sjedinjujemo s Tobom u prigodi Tvoga imenovanja splitsko-makarskim nadbiskupom metropolitom.

Od srca želimo da Gospodin i nadalje blagoslivlja put Tvoje službe, i sada kad si u glasu Crkve još jednom raspoznao Kristov poziv i prihvatio poći za pastira velike i zahtjevne zajednice, drevne i u krilu naše domovine na osobit način značajne, Splitsko-makarske nadbiskupije. Neka te i nadalje Božja milost osnažuje za blag a ustrajan korak, za smirenu i pomirljivu riječ a tako jasan odjek Kristova nauka – kako se to moglo prepoznati i u godinama Tvoje službe gospićko-senjskoga biskupa.

Uime svih svećenika, redovnika i redovnica, bogoslova i vjeroučitelja te svih vjernika Đakovačko-osječke nadbiskupije primi naše najsrdačnije čestitke, dok za Te i cijelu Splitsko-makarsku nadbiskupiju, kao i za sve biskupije Splitsko-makarske metropolije molimo obilan Božji blagoslov.

S izrazima srdačnoga zajedništva,

✠ Ivan Ćurić,                              ✠ Đuro Hranić,                              ✠ Marin Srakić,
pomoćni biskup                          nadbiskup                                        nadbiskup u miru