Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen raspored liturgijskih slavlja kojima predsjeda papa Franjo

Vatikan (IKA)

Vatikanski Ured za papinska liturgijska slavlja objavio je raspored svečanih liturgija kojima će u sljedećim tjednima predsjedati papa Franjo, prenosi Vatican News.

U nedjelju 22. siječnja, na treću nedjelju kroz godinu, papa Franjo slavit će misu u bazilici svetoga Petra povodom Nedjelje Božje riječi.

U srijedu 25. siječnja, na svetkovinu obraćenja svetog Pavla apostola Sveti Otac predvodit će Drugu večernju u bazilici svetog Pavla izvan zidina u Rimu.

Tom svetkovinom završava Molitveni tjedan za jedinstvo kršćana, a na ekumenskom slavlju Večernje u crkvi svetoga Pavla sudjelovat će i predstavnici drugih kršćanskih Crkava i crkvenih zajednica.

Liturgijska slavlja za vrijeme apostolskog putovanja u Afriku

Posljednjeg dana u siječnju papa Franjo započet će svoje apostolsko putovanje u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan, koje će završiti 5. veljače.

Tijekom putovanja, predsjedat će brojnim liturgijskim obredima, počevši s misom koja će se slaviti u zračnoj luci Ndolo u Kinshashi 1. veljače, na početku njegovog prvog cjelodnevnog boravka u Kongu.

Sljedećeg dana, 2. veljače, na Svijećnicu – Dan posvećenog života, Sveti Otac će sudjelovati na molitvenom susretu sa svećenicima, đakonima i sjemeništarcima te redovnicima u katedrali Naše Gospe.

Nakon dolaska u Južni Sudan, Papa će 4. veljače sudjelovati u ekumenskoj molitvi s canterburyjskim nadbiskupom Justinom Welbyem i moderatorom Opće skupštine škotske Crkve Jimom Wallacem koja će se održati u mauzoleju „John Garang“ u Jubi.

Na dan odlaska, 5. veljače, prije svečanosti ispraćaja i povratka u Vatikan, papa Franjo će slaviti misu u spomenutom mauzoleju, prenosi Vatican News.