Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa se vratio iz Kanade, pomolio se u bazilici Svete Marije Velike

Rim (IKA)

Papa Franjo vratio se u subotu 30. srpnja u jutarnjim satima u Rim, nakon šestodnevnog apostolskog putovanja u Kanadu, izvijestio je Vatican News.

Zrakoplov ITA Airwaysa sletio je u rimsku Međunarodnu zračnu luku Fiumicino u 8 sati i 6 minuta, nakon šest sati leta.

Prije polaska iz Iqaluita, Papa Franjo se pozdravio s generalnom guvernerkom Mary May Simon i lokalnim vlastima. Svetog Oca ispratili su zvuci tradicionalne glazbe i plesovi članova inuitske zajednice. Zrakoplov je iz Kanade poletio oko 20:14 po lokalnom vremenu, odnosno u 2 sata i 14 minuta po srednjoeuropskom vremenu.

Tako se rimski biskup oprostio od Kanade, koja ga je ugostila ovoga tjedna, gdje je posjetio četiri grada: Edmonton, Maskwacìs, Québec i Iqaluit.

Po dolasku u Rim, Sveti Otac se na putu iz zračne luke prema vatikanskoj rezidenciji, po običaju, zaustavio kod bazilike Svete Marije Velike, u kojoj se kratko zadržao u molitvi. Zahvalio je Bogu što je blagoslovio njegovo, kako ga je nazvao, „pokorničko hodočašće“ te položio buket cvijeća kod ikone Blažene Djevice Marije Salus populi romani, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice. Potom se vratio u svoju rezidenciju – Dom sv. Marte u Vatikanu.