Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Josipa Bozanića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića

Zagreb (IKA)

U Uredu zagrebačkog nadbiskupa u srijedu 22. prosinca susreli su se zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U predbožićnom ozračju premijer i kardinal osvrnuli su se na aktualna društvena zbivanja sa željom da Božić sve obdari radošću i mirom, da učvrsti zajedništvo u hrvatskom društvu i probudi nove nade. Bila je to i posebna prigoda za božićno čestitanje.

U pratnji premijera bili su ministrica kulture i medija te predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, posebni savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku i obranu dr. sc. Mate Granić i posebni savjetnik predsjednika Vlade za društvena pitanja akademik Zvonko Kusić.

Susretu su nazočili i generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec te biskupski vikar i kancelar Zagrebačke nadbiskupije preč. Marko Kovač, izvijestio je u srijedu 22. prosinca Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.