Budi dio naše mreže
Izbornik

Priopćenje s 31. sjednice Stalnoga vijeća BK BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

Stalno vijeće Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine održalo je svoju 31. sjednicu u srijedu, 22. lipnja 2022. u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Predsjedao je predsjednik BK BiH nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, a sudjelovali su potpredsjednik BK BiH mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić, banjolučki pomoćni biskup Marko Semren i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Pošto su saslušali izvješće o provedbi zaključaka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine donesenih na 83. redovnom zasjedanju održanom u Mostaru 21. i 22. ožujka 2022., biskupi su konstatirali da su svi zaključci provedeni ili je u tijeku njihova provedba.

Članovi Stalnog vijeća su također razmotrili važnije dopise pristigle nakon spomenutog zasjedanja BK BiH u Mostaru te dali potrebne smjernice.

Tijekom zasjedanja dogovoren je dnevni red 84. redovnog zasjedanja Biskupske konferencije BiH koje će održati 13. i 14. srpnja 2022. u Banjoj Luci.

Također je dogovoren dnevni red 2. Susreta biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine s profesorima Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i odgojiteljima bogoslovne zajednice koji će se održati na blagdan sv. Ćirila i Metoda, 5. srpnja 2022. u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Na kraju zasjedanja nadbiskup Vukšić upoznao je biskupe da će, kao metropolit Vrhbosanske metropolije, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2022. sudjelovati na euharistijskom slavlju u bazilici sv. Petra i Pavla u Vatikanu kada će sveti otac Franjo njemu i svim novim metropolitima dodijeliti palij, znak koji oko vrata nose metropoliti kao izraz tijesne povezanosti s Papom i zajedništva s Rimskom Crkvom.