Budi dio naše mreže
Izbornik

Tijekom srpnja održan ljetni oratorij „Josipova obitelj”

Karlovac (IKA)

Ljetni oratorij „Josipova obitelj” održao se već devetu godinu za redom u dvorištu Hrvatskoga nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu početkom mjeseca srpnja.

Praćeni mons. Antunom Senteom, rektorom i dubovačkim župnikom, župni animatori više su dana mjeseca srpnja vodili djecu i mlade kroz različite radionice i igre.

Nakon molitvenog početka slijedile su radionice u kojima su se sudionici oratorija pripremali za misno slavlje. Učili su kako se poslužuje oltar kroz ministrantsku službu, uvježbavali liturgijske pjesme kojima će obogatiti misno slavlje, dok su treći pripremali skeč nadahnut tekstom dnevnog evanđelja. Svakog su dana pripremali molitvene zazive koje su pročitali u molitvi vjernika.

Pored misnog slavlja sudionici oratorija sudjelovali su u mnogim igrama te su učili razne koreografije poznatih banseva.

Sudionicima oratorija obratio se preč Matija Pavlaković, ravnatelj Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji te predstavio s. Ivančicu Fulir, redovnicu Družbe Marijinih sestara od čudotvorne medaljice, misionarku iz Zagrebačke nadbiskupije koja djeluje u biskupiji Porto Novo u afričkoj državi Benin, koja im je svjedočila o životu u Africi.

Za vrijeme trajanja oratorija misna su slavlja predvodili vlč. Patrik Paulić, župni vikar Župe sv. Petra u Zagrebu i jedan od bivših karlovačkih animatora, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te mons. Antun Sente, ml., karlovački župnik.

Članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca su za sudionike oratorija pripremili igre iz svojih vatrogasnih natjecanja te dan završili zalijevanjem djece vodom iz navalnog vatrogasnog vozila.

Svaki oratorijski dan završio je osobnom molitvom pred likom svetog Josipa u svetištu. Svaki sudionik jednom je rečenicom zahvalio svetom Josipu na prevedenom danu, posebno ističući ono što mu je tog dana bilo najljepše. Molitveni dio i oratorijski dan je završio zajedničkom molitvom Očenaš.