Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić predvodio proslavu Petrova u Kašini

Kašina (IKA)

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je na svetkovinu svetih Petra i Pavla 29. lipnja središnje euharistijsko slavlje u župi Kašina.

Sve je na početku pozdravio domaći župnik, vlč. Josip Senjak i kardinalu Puljiću zaželio dobrodošlicu.

U propovijedi je nadbiskup Puljić istaknuo „iznimni” primjer Petra i Pavla za vjernike te kazao kako Bog ne bira uvijek najbolje po ljudskom sudu, nego one koji su spremni predati se Bogu i njega slijediti. Govoreći o našem vremenu, posebno je istaknuo ulogu roditelja koja je nezamjenjiva. „Neki danas naglašavaju da su prijatelji sa svojom djecom. Roditelj ne treba biti prijatelj sa svojim djetetom, nego treba biti ono što je – roditelj”, rekao je kardinal Puljić!

Euharistijsko slavlje pjevanjem su pratili članovi sva tri župna zbora, Mješovitog zbora Apostoli, zbora mladih Piscatores te zbora filijalne crkve sv. Jurja u Planini, pod ravnanjem voditelja mješovitog zbora g. Miodraga Vojvodića.

Na kraju je župnik Senjak, koji je inače svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, zahvalio kardinalu Puljiću i svima nazočnima.

Kardinal Puljić je prije završnog blagoslova istaknuo da je kao nadbiskup zaredio preko 200 svećenika, uglavnom upravo na Petrovo, od kojih su dvojica župnici u tom dekanatu. Čestitao je svim svećenicima godišnjicu, svima koji slave imendane, a župniku i župljanima kašinske župe svetkovinu patrona.