Budi dio naše mreže
Izbornik

4. NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI

Završen 4. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu

Brojni vjernici okupili su se na prostoru Zavjetne kapele svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu na 4. nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u nedjelju 22. svibnja kojemu je ove godine domaćin bila Varaždinska biskupija, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

U Ludbregu započeo 4. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji

„Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)“ geslo je 4. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji se ovog vikenda odvija u Ludbregu.

Predstavljen program 4. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu

Dvodnevni događaj 4. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Ludbregu 21. i 22. svibnja, najavljen je na konferenciji za novinare u utorak 17. svibnja u Varaždinu.

Tumačenje logotipa IV. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

Prenosimo tumačenje logotipa IV. nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Ludbregu u subotu i nedjelju, 21. i 22. svibnja 2022., objavljeno na stanicama Varaždinske biskupije.

Himna Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji 2022.

Varaždinska biskupija objavila je himnu četvrtog Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će biti održan 21. i 22. svibnja 2022. u Ludbregu.

Priopćenje sa sjednice Vijeća HBK za život i obitelj ususret nacionalnom i svjetskom susretu obitelji

Sastanak nad/biskupijskih povjerenika za obiteljski pastoral i sjednica Vijeća HBK za život i obitelj održani su u ponedjeljak 4. travnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

1/6

Novosti

Aktualno

U Rijeci predstavljen program humanitarnog koncerta "Rijeka milosti 3"

U četvrtak 26. svibnja u Informativnom centru Grada Rijeke (Ri Info) održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program duhovnog koncerta humanitarnog karaktera pod nazivom “Rijeka milosti 3”.

Iz tiska izišao novi broj Katoličkog tjednika

Novi broj Katoličkog tjednika 21/2022. posvećen je Danu mladih koji se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji tradicionalno obilježava u svibnju, izvijestio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Novi Travnik: Proslava patrona i 40 godina Župe Uzašašća Gospodinova

Svetkovina Uzašašća Gospodinova kao naslovnika vjerničke zajednice u Novom Travniku i 40 godina njezina postojanja svečano su proslavljeni u četvrtak 26. svibnja. Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, prenosi KTA.

Đakovo: Nova pošiljka humanitarne pomoći za Ukrajinu

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije poslao je u četvrtak 26. svibnja još trinaest paleta humanitarne pomoći za potrebe ratom pogođenog stanovništva u Ukrajini, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Generalna skupština Papinskih misijskih djela

Od 16. do 23. svibnja u Lyonu je održana Generalna skupština Papinskih misijskih djela (PMD) na kojoj je sudjelovala Nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela RH, s. Ivana Margarin te 120 ravnatelja iz cijelog svijeta.

Proslavljena Zemunska Gospa

Župljani Zemuna proslavili su 24. svibnja svoju nebesku zaštitnicu Mariju Pomoćnicu kršćana, koju časte i kao Zemunsku Gospu, misnim slavljem koje je predvodio srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

Papina poruka za Katholikentag 2022.

Papa Franjo uputio je poruku u povodu njemačkog Festivala katoličke vjere (Katholikentag) koji se održava u Stuttgartu do 29. svibnja, prenosi Vatican News.

Misa zadušnica za ubijene svećenike i redovnike u II. svjetskom ratu u Vrgorcu

Misu zadušnicu za 13 ubijenih svećenika i redovnika u Biokovskom dekanatu u srijedu 25. svibnja 2022. u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu predvodio je fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće” iz hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Marijina.

Pobožnost svetom Josipu srijedom

Pobožnost sv. Josipu srijedom predvodio je 25. svibnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu rektor mons. Antun Sente, ml., a misu župnik Sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu fra Roko Bedalov, a pjevanje su predvodili profesionalni glazbenici Zvonko Franc, Jasenko Horvat i Dalibor Prochazka.

Održana sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra

U Dvorani Sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi u utorak 24. svibnja održana je sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra. Sjednicom je predsjedao prepošt Ivica Žuljević, a uz kanonike na njoj je sudjelovao i biskup Antun Škvorčević, izvijestili su iz Požeške biskupije.

Pročitaj više vijesti

DOKUMENTI

“Rod donose i u starosti” (Ps 92, 15)

Poruka Svetoga Oca Franje za II. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba [24. srpnja 2022.]

Graditi budućnost s migrantima i izbjeglicama

"Graditi budućnost s migrantima i izbjeglicama" tema je poruke pape Franje za za 108. Svjetski dan selilaca i izbjeglica koji se slavi 25. rujna 2022. Poruku donosimo u cijelosti.

Pozvani graditi ljudsku obitelj

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2022. slavi se 59. svjetski dan molitve za zvanja na temu „Pozvani graditi ljudsku obitelj“. Donosimo prijevod Poruke koju je papa Franjo uputio u toj prigodi biskupima, svećenicima, posvećenim osobama i vjernicima iz cijeloga svijeta.

Biskup Svalina čestitao HKR-u 25. obljetnicu emitiranja

Srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina uputio je čestitku v. d. ravnatelju Hrvatske katoličke mreže (HKM) preč. dr. Krunoslavu Novaku i glavnom uredniku HKM-a dr. sc. Siniši Kovačiću, djelatnicima i prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (HKR) čestitku povodom 25. obljetnice emitiranja HKR-a koju prenosimo u cijelosti.

Izjava Komisije HBK „Iustitia et pax“ o ratu u Ukrajini

Izjava Komisije Hrvatske biskupske konferencije „Iustitia et pax“ „Pravednost obvezuje na solidarnost s Golgotom ukrajinskog naroda“, 20. travnja 2022.

Pismo biskupa Škvorčevića prigodom ratnih stradanja u Ukrajini

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je vjernicima Požeške biskupije Pismo pod naslovom „Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati!“, u kojem ih poziva da na poticaj pape Franje molitvom, postom, pokorom i novčanim prilogom na Čistu srijedu izraze solidarnost s ratnim stradalnicima u Ukrajini.

Izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motu propriju Assegnare alcune competenze

Docent na Katedri kanonskog prava Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr. sc. Ilija Marković, koji obavlja i službu župnike župe Ilijaš, preveo je izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motu propriju Assegnare alcune competenze (Dodijeliti neke nadležnosti) pape Franje koji je stupio na snagu 15. veljače 2022. Tekst vlč. Ilije Markovića prenosimo u cijelosti.

»Bit ćete mi svjedoci« (Dj 1, 8)

Poruka pape Franje za Svjetski dan misija 2022. [23. listopada 2022.]

Pismo Svetoga Oca Franje supruzima povodom Godine “Obitelj Amoris laetitia”

Sveti Otac uputio je na blagdan Svete Obitelji iz Nazareta Pismo supruzima iz cijelog svijeta u povodu Godine „Obitelj Amoris laetitia“, koju je sam proglasio na petu obljetnicu objavljivanje posinodske apostolske pobudnice. Godina obitelji je započela 19. ožujka ove, a završit će 26. lipnja iduće godine X. Svjetskim susretom obitelji u Rimu. Papino pismo bračnim drugovima donosimo u cijelosti.

Deklaracija VI. hrvatskoga socijalnog tjedna

VI. hrvatski socijalni tjedan koji se 22. i 23. listopada održavao u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na zagrebačkom Ksaveru u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve završen je usvajanjem Deklaracije koju prenosimo u cijelosti.

Pismo biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine o važnosti svagdanjega slavljenja euharistije u župnim zajednicama

Pismo biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine o važnosti svagdanjega slavljenja euharistije u župnim zajednicama, svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove, 3. lipnja 2021.

1/11

Prikazi

Druge agencije

Ustanove i uredi HBK