Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka nadbiskupa Vukšića novoimenovanome beogradskom nadbiskupu Németu

Sarajevo (IKA/KTA)

Predsjednik BK BiH vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić 5. studenoga uputio je čestitku novoimenovanome beogradskom nadbiskupu i metropolitu Ladislavu Németu koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani Ladislave!

Nakon što je stigla vijest da Te je papa Franjo imenovao novim beogradskim nadbiskupom, radujem se s Tobom, sa svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i cijelim narodom Božjim u Beogradskoj nadbiskupiji. Pozdravljam Te i čestitam uime svih članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i naših umirovljenih biskupa. I zahvaljujem dosadašnjem beogradskom nadbiskupu mons. Stanislavu Hočevaru za otvorenu suradnju, za pozive da se sudjeluje u životu tamošnje Crkve i za njegove dolaske i sudjelovanje u životu naših biskupija.

Neka dragi Bog, po zagovoru svetih Ćirila i Metoda, nebeskih zaštitnika Beogradske nadbiskupije, blagoslovi sve njezine članove kako bi uvijek rasli u dobroti i svetosti i neka blagoslovi Tebe i Tvoje služenje Crkvi Božjoj u tim krajevima.