Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasu Zagrebačke nadbiskupije dodijeljeno priznanje za doprinos u organizaciji „Konvoja ljubavi i mira“

Zagreb (IKA)

Povodom obilježavanja 30. obljetnice „Konvoja ljubavi i mira“ u četvrtak 9. svibnja 2024., Caritasu Zagrebačke nadbiskupije dodijeljeno je priznanje za doprinos u realizaciji projekta „Humanitarni putovi mira i ljubavi za pomoć Bosni i Hercegovini“.

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj i Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj upriličen je susret predstavnika vjerskih i humanitarnih organizacija koje su 1994. godine, uz svesrdnu podršku kardinala Franje Kuharića, pokrenuli projekt kojim je ratom ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost, dopremljeno 20 tisuća tona humanitarne pomoći.

Događaju su nazočili brojni svjedoci toga vremena da bi razmijenili iskustva. Istaknuli su da je poput materijalne pomoći koja je osigurala preživljavanje i ostanak stanovništva na okupiranim područjima, jednako bila važna duhovna i moralna pomoć te podrška koja je utrla put uspostavi mira na tim prostorima.

Muftija Aziz ef. Hasanović dodijelio je priznanja predstavnicima projekta, među kojima Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskom Caritasu. Priznanja je primio tajnik zagrebačkog Caritasa Zvonko Erceg.