Budi dio naše mreže
Izbornik

Izložba o bl. Juli Ivanišević u školi u Starom Petrovom Selu

Staro Petrovo Selo (IKA)

U povodu proslave Godine blažene Jule Ivanišević Požeškoj biskupiji, u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu postavljena je izložba o drinskoj mučenici rođenoj u Godinjaku, filijali staropetrovoselske župe.

U holu škole su pod naslovom „Blažena Jula“ izloženi likovni radovi. Naime, časne sestre iz Družbe kćeri Božje ljubavi animirale su djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi u izradi likovnih radova koji su pristigli iz Hrvatske (Zagreb, Zaprešić, Koprivnica, Sveti Ilija, Kastav, Rijeka i Dubrovnik) i Bosne i Hercegovine (Tuzla i Novi Travnik).

Radovi sada krase prostor škole i prilika su da djeca, čije su prabake i drugi predci poznavali Julu, nauče više o blaženici i žrtvi koju je ona s još četiri susestre dragovoljno prinijela Isusu i svoj redovnički zavjet krvlju potpisala.

U povodu proslave Dana posvećenog života, vicepostulatorica kauze Drinskih mučenica č. s. Ozana Krajačić održala predavanje u Požegi redovnicima i redovnicama koji djeluju na području Požeške biskupije, o temi „Redovničko služenje po primjeru bl Jule“.